DIF og Team Danmark har nu offentliggjort de 15 nominerede til Danmarks måske mest prestigefulde idrætspris. Fire cykelryttere løber med tre af nomineringerne.

Når prisen som Årets Sportsnavn skal uddeles den 7. januar i Herning ved gallashowet Sport 2022, er 20% af de nominerede fra cykelsporten. Blandt de nominerede finder man Jonas Vingegaard, Mads Pedersen og duoen Julie Leth og Amalie Dideriksen.

De tre nominerede har alle en imponerende resultatliste at vise frem fra i år. Jonas Vingegaard vandt Tour de France og formåede derefter at fylde Rådhuspladsen ved sin hjemkomst. Vingegaard var dog ikke den eneste dansker, der gjorde sig bemærket i Touren. Mads Pedersen indkasserede nemlig en etapesejr, som blev fulgt op af tre etapesejre og den grønne pointtrøje i Vuelta a España. Den drønhurtige duo Julie Leth og Amalie Dideriksen er nomineret sammen for deres parløb på banen, hvor de i år vandt bronze ved både EM og VM.

"Som elitechef i Danmarks Cykle Union er jeg enormt stolt over, at cykelsporten er repræsenteret med hele tre kandidater ud af i alt 15 til titlen som Årets Sportsnavn," udtaler Morten Bennekou. "Når cykelryttere dermed udgør 20% af kandidaterne til Danmarks vel nok højst rangerede sportspris, synes jeg, at det på meget fin og tydelig vis illustrerer, at det på mange måder går rigtig godt i dansk cykelsport.

Vi kan vi være stolte over, at ikke blot de tre kandidater gør det så fantastisk godt, men også at vi over en bred kam er virkelig godt med i verdenseliten i alle cykelsportens olympiske discipliner," fortsætter Bennekou. "Det niveau kommer ikke ud af det blå. Det kommer som en konsekvens af utroligt mange menneskers utroligt store og ihærdige indsats. Her tænker jeg selvfølgelig på dem, det drejer sig om, cykelrytterne, men jeg tænker også på alle de andre både frivillige og lønnede mennesker, som hver dag vier en stor del af deres tid til dansk cykelsport. Denne store fælles indsats, som f.eks. går op i en højere enhed, når udvalgte cykelryttere gør det så godt, som tilfældet har været i 2022, og som nu illustreres i nomineringerne til Årets Sportsnavn, gør mig umådeligt stolt og glad."

I de senere år har cykling klaret sig godt ved uddelingen af den prestigefulde pris. Blandt andet har Mads Pedersen tidligere vundet prisen, efter han blev verdensmester i 2019. I 2020 gik prisen også til cykelsporten, da banelandsholdet i 4000 meter holdforfølgelsesløb vandt. Om cykelsporten skal cykle af sted med prisen endnu en gang, finder vi ud af den 7. januar.

DIF og Team Danmark har udpeget i alt 15 nominerede, der i løbet af december bliver skåret ned til tre finalister. En dommerkomité afgør, hvem der skal være den endelige vinder af prisen. Komitéen består af H.K.H. Kronprins Frederik, Camilla Martin, Michael Laudrup, DIF's bestyrelsesformand Hans Natorp, DIF's administrerende direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmarks bestyrelsesformand Lars Krarup og Team Danmarks direktør Peter Fabrin.