UCI Gran Fondo Svendborg afvikles 8.-9. juni næste år.

Danske cyklister og cykelryttere er verdensmestre i cykling – både til hverdag og på veje og bjerge verden over. Vi har cyklen med på alle livets etaper. Nu åbner endnu en etape: UCI Gran Fondo Svendborg, som afvikles 8.-9. juni næste år.

VM-regnbuefarverne er stemplet ind i UCI Gran Fondo Svendborg, idet løbet ud over at være en stor Gran Fondo VM-fest, også er kvalifikationsløb til UCI Gran Fondo World Championships.
For alle deltagere er der lagt op til smukke og trygge ruter i det sydfynske.  Har man mod på kampen mod uret – og én selv, så byder lørdagen på en 24 km enkeltstart. Søndag kan der kan vælges mellem to ruter: Gran Fondo på 159 km og Medio Fondo på 78 km.
Tilmelding er nu åben, og både motionister der har lyst til at deltage for oplevelsens skyld, og ryttere med ambitioner om at kvalificere sig til VM for amatører i Aalborg, kan tilmelde sig.

Morten Anderson, formand for Danmarks Cykle Union ser frem til næste års UCI Gran Fondo: ”Vi skaber verdensklasseforhold for ryttere og cyklister, som skal deltage i UCI Gran Fondo i Svendborg. Sammen med Sport Event Denmark, Svendborg Kommune og Destination Fyn laver vi et set-up, som er skabt til verdensmestre. I linjeløbet vil der være 100% afspærret rute de første 60 minutter, og enkeltstarten kommer til at foregå på en totalt afspærret rute. UCI Gran Fondo Svendborg bliver således en cykelfest for både deltagere og tilskuere,” fortæller Morten Anderson, formand for Danmarks Cykle Union.

Sport Event Denmark er en af partnerne bag UCI Gran Fondo Svendborg, også her ser man frem mod næste års store event: ”Cykling og Danmark rimer! Cykelevents er med til at forene mennesker. Og det klinger af folkefest og gode oplevelser for både motionister, eliteryttere og tilskuere. Derfor er det glædeligt, at Danmark i 2024 er vært for ikke færre end to UCI Gran Fondo-events. Kvalifikationsløbet i Svendborg og det afsluttende VM i Aalborg,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

I Svendborg kommune, hvor UCI Gran Fondo Svendborg afvikles, glæder Borgmester Bo Hansen sig også: "Vi glæder os til at tage imod de mange cykelryttere og cykelmotionister, der besøger Svendborg Kommune i forbindelse med UCI Gran Fondo. Sammensmeltningen af breddeidræt og professionel sport giver noget helt specielt til både deltagere og tilskuere, og jeg er sikker på, at vi får nogle festlige dage med høj puls og intensitet på de smukke, sydfynske strækninger", siger borgmester Bo Hansen, Svendborg Kommune.

Der afvikles to løb – enkeltstart og linjeløb. Enkeltstartsruten vil i en periode være helt lukket for trafik.
Ruterne til linjeløbet vil være lukket for trafik i 60 minutter ved brug af løbende afspærring. Det betyder, at ruten hele vejen rundt i dens fulde længde, er lukket 60 minutter fra den første rytter passerer. Er man derfor mere end 60 minutter langsommere end den forreste rytter, kører man på en åben rute som ved vanlige cykelløb under hensyntagen til færdselsloven og henvisninger fra de tilknyttede officials.

Fakta om UCI Gran Fondo Svendborg
UCI Gran Fondo Svendborg bliver et cykelløb på Sydfyn for alle, der vil have en cykeloplevelse ud over det sædvanlige. Nybegyndere, tidligere eliteryttere, nuværende licensryttere og supermotionister kan deltage.
Der er flere kategorier i Gran Fondo afhængig af ambitioner og mål. Enkeltstarten er på 24 km, Gran Fondo-ruten bliver på 159 km, mens Medio Fondo-ruten er på 78 km.

UCI Gran Fondo Svendborg giver samtidig mulighed for at kvalificere sig til UCI GRAN FONDO WORLD CHAMPIONSHIP 2024-finalen, som køres i Aalborg fra den 28. august til den 1. september 2024.

UCI Gran Fondo Svendborg afvikles af Danmarks Cykle Union med Svendborg Kommune, Destination Fyn og Sport Event Denmark som partnere.

Fredag den 7. juni er eventpladsen i Svendborg åben for afhentning af startnumre m.v.
Lørdag den 8. juni køres enkeltstart.
Søndag den 9. juni køres linjeløbene på to distancer.

Se mere på hjemmesiden: www.granfondosvendborg.dk
Link til tilmelding: https://www.sportstiming.dk/event/13160