Landstræner Tayeb Braikia har nu udtaget kvindernes U23- og U19-hold til EM i landevejscykling.

U23- og U19-landsholdene for kvinder var i weekenden i aktion i Watersley Challenge i Holland. Landstræner Tayeb Braikia udtaler: "Jeg synes, vi lykkedes med at komme nærmere den holddynamik, vi ønsker, og jeg synes, at vi viste, at det er marginaler, der afgør, om vi kan køre i top-5 i begge klasser.". Nu venter EM i Drenthe, og her er følgende ryttere udtaget:

U23 Enkeltstart
Ida Krum (Cykling Odense)
Laura Auerbach-Lind (Team RYTGER powered by Carl Ras Elite)

U23 Linjeløb
Ida Krum (Cykling Odense)
Mille Troelsen (KDM-Pack Cycling-team)
Laura Auerbach-Lind (Team RYTGER powered by Carl Ras Elite)
Solbjørk Anderson (Team Grand-Est Komugi La Fabrique)

"I U23 er vores TT-ryttere begge stærke og i god form," fortæller landstræneren. "Desværre har Laura været lidt syg i sidste uge, og Ida Krum brækkede hånden for små tre uger siden, men har trænet og deltog også i forberedelseløbet i Holland i weekenden. I landevejsløbet er Solbjørk formstærk, og hun har haft en fantastisk sæson, og selvom ruten ikke er superhård har hun gode muligheder for at være med helt fremme. Generelt er rytterne i rigtig god form, så jeg håber, at pigerne får vist det gode samarbejde og får hjulpet Solbjørk frem til en flot placering."

U23-landsholdet kører enkeltstart den 20. september, hvor de skal ud på en 20,6 km lang rute, mens de fredag den 22. september skal tilbagelægge 108 km i linjeløbet.

U19-landsholdet kører også enkeltstart den 20. september med samme distance som U23-landsholdet. Linjeløbet køres den 24. september, hvor der skal køres 69 km fra Drijber til Col du VAM. Følgende ryttere er udtaget:

U19 Enkeltstart
Alberte Greve (Team RYTGER powered by Carl Ras JUNIOR)                     
Olympia Norrid-Mortensen (Holte MTB Klub)

U19 Linjeløb
Alberte Greve (Team RYTGER powered by Carl Ras JUNIOR)  
Anna Hansen (Team RYTGER powered by Carl Ras JUNIOR)
Ida Krickau (Team RYTGER powered by Carl Ras JUNIOR)
Olympia Norrid-Mortensen (Holte MTB Klub)

"I U19 bliver EM en god mulighed for Alberte at vise, at hun kan køre i top-10 i begge discipliner, som hun var så tæt på til VM. Hun kommer i hvert fald godt forberedt til EM," udtaler Tayeb Braikia. "Olympia er også i rigtig god form, og selvom TT-ruten er helt flad, kan hun på dagen også køre tæt på top-10. I linjeløbet har vi rigtig gode muligheder for et godt resultat med Alberte som vores bedste kort. Alle fire ryttere er blevet rigtig gode til at placere sig i feltet, og de har derfor rigtig god mulighed for at hjælpe hinanden. Løbet er kort, så vi skal være aktive og opsøge de muligheder, der kommer."

EM i landevejscykling køres fra 20.-24. september i Drenthe.