Søndag den 20. august køres fjerde afdeling af Shimano MTB LigaDenne gang er det Sorø Bicycle Club der er arrangør.

Tredje afdeling blev kørt i Varde, nu rykker ligaen til Sjælland, nærmere bestemt til Grydebjerg Skov, hvor fjerde afdeling af den populære Shimano MTB Liga skal afvikles.

 

Løbet afvikles på Hvid Pil - som sporet hedder i daglig tale - et naturligt originalt skovbundsspor, hvor der ikke er lagt grus eller andet fast materiale ud. Ruten er 5,5 km, en blanding af singletracks og skovveje med fine overhalingsmuligheder.

Hvid Pil byder på masser af rødder, hop og drops, samt sektioner med sten som ligger hvor naturen har skabt dem. Sporet byder på nogle få stigninger, som for nogle ryttere vil være vanskelige eller umulige at forcere siddende på cyklen.
Sorø BC har gjort meget ud af bevare den naturlige del på sporet, hvilket nok i Shimano MTB Liga sammenhæng vil blive betragtet som hørende i den lette ende, men det kompenseres således blot ved højere fart, så der skal nok blive udfordringer for alle lover klubben.

Alan Lange fra Sorø Bicycle Club fortæller: ”Vi glæder os til at byde danske og udenlandske MTB ryttere velkommen til Hvid Pil. Selvom sporets 5,5 km kan virke kort, så er der nogle stigninger, som for nogen nok skal “trække søm ud”, for eksempel på Grydebjerg, som nok er omdrejningspunktet på ruten og her findes også “Granathullet”. Lidt efter Grydebjerg kommer så ”OJ’s hop” og lige herefter skal rytterne op ad en mindre stigning, med ”drilske” rødder, hvor rytternes teknik sættes på prøve. Herudover kommer også "Balder’s hop" som skal forceres, så jeg lover masser af action”, siger Alan Lange og tilføjer at 70% af ruten bliver kørt inden for et område på 500 meter, så det er let for publikum at komme rundt imellem de seværdigheder der findes på ruten.

I start/målområdet, som er en stor åben plads ved siden af start/opløbsstrækning på grusvej, er der plads til opsætning af klubbernes teamtelte og eventuelle sponsortelte, ligesom der er salgsboder med salg af pastasalat, sportsboller, pølser, kaffe/the/chokolade samt læskedrikke.

Læs mere om eventet HER
DETTE LINK kan du finde rutebeskrivelse og kort