MTB-landsholdet sluttede sæsonen med tre C1 løb i Sparta i jagten på UCI-point til den olympiske kvalifikation. Det var de to eliteryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini, der stod for pointjagten.

Landstræner Mads Bødker fortæller, at turen ikke oprindeligt var med i landsholdets sæsonplan: "men som sæsonen er skredet frem, hvor eliterytternes resultater ikke helt har været på det niveau, det kan være, blev turen aktuel, hvis vi skal bibeholde drømmen om to herrepladser til OL. Simons flotte 6. plads i den sidste World Cup i Canada var afgørende for beslutningen om at rejse.”

Det græske eventyr endte med tre sejre til Simon Andreassen, og netop Grækenland betyder noget helt særligt for det danske MTB-landshold.

”Grækenland er vores anden hjemmebane. Det er tredje gang inden for det sidste år, vi er til deres løb og altid med stor pointhøst. Denne gang var ingen undtagelse," siger landstræneren. "Simon havde stadig fart i benene og vandt ret sikkert alle tre løb. Sebastian har døjet med rygproblemer siden Canada, men var stadig i stand til at køre tre stabile løb med placeringerne 4. 5 og 6.”

Målet med turen var at jagte point til OL-kvalifikationen, og dette mål blev indfriet.

”Vi fik stort set optimalt udbytte i forhold til OL-kvalifikationen – specielt da det amerikanske landshold, der stillede op i stærkeste opstilling for at sikre point, blev ramt af sygdom og dermed fik et begrænset udbytte af deres seks løb i Grækenland,” fortæller Mads Bødker. ”Vi er nu på 8. pladsen, som udløser to pladser – med et lille forspring til vores forfølgere inden vinterpausen. Reelt er vi blandt seks nationer, der kæmper om 7. og 8. pladsen. Der bliver spænding til det sidste, når regnskabet skal gøres op i slutningen af maj.”