Cheflandstræner Anders Lund har i dag udtaget de herreryttere, der skal køre VM på landevejen i august.

Det bliver et stærkt hold, der skal forsøge at vinde de ikoniske regnbuestriber med hjem til Danmark, når VM i linjeløb og enkeltstart for herre elite køres i Skotland. Cheflandstræner Anders Lund har udtaget otte ryttere til linjeløbet den 6. august og to ryttere til enkeltstarten, der køres den 11. august.

Linjeløb:
Mads Pedersen (Lidl-Trek)
Mattias Skjelmose Jensen (Lidl-Trek)
Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step)
Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck)
Magnus Cort Nielsen (EF Education-EasyPost)
Mikkel Frølich Honoré (EF Education-EasyPost)
Mikkel Norsgaard Bjerg (UAE Team Emirates)
Michael Mørkøv (Soudal Quick-Step)

Enkeltstart:
Kasper Asgreen
Mikkel Norsgaard Bjerg 

”Jeg er glad for at kunne præsentere det endelige VM-hold i både linjeløb og enkeltstart,” fortæller Anders Lund, der i slutningen af juni udtog de første fire ryttere. ”Det er et meget stærkt hold, som jeg klart forventer kan køre med om medaljer i Glasgow. Linjeløbet er vanvittig teknisk på den afsluttende rundstrækning, men det er en VM-rute, der passer godt til det danske landshold. Enkeltstarten er mere regulær, men det passer også godt til Asgreen og Bjerg.”

Linjeløbet køres den 6. august på en 271,1 km rute fra Edinburgh til Glasgow, og enkeltstarten køres den 11. august; 47,8 km på en rute i og omkring Stirling.

Spørger man landstræneren har det ikke være nogen helt nem opgave at udtage årets VM-hold: ”Det særlige ved den aktuelle danske cykelsportssucces er, at den er baseret på en bemærkelsesværdig stor bredde i toppen. Det afspejler sig direkte i kvaliteten af de udtagne ryttere, men gør samtidig udtagelsen vanskeligere.”

Elite herrerne er de sidste ryttere, der er blevet udtaget til VM i landevejscykling. Tidligere er kvinder elite, U23 herrer samt U19-piger og -drenge blevet meldt ud.

VM i landevejscykling er i år en del af et større VM i cykling, hvor der også konkurreres i blandt andet mountainbike, BMX og banecykling. VM i cykling afvikles 3.-13. august.